Un Beau Matin

un beau matin

Un Beau Matin

Mia Hansen-Love (Frankrijk | 112 minuten)

Het leven kan soms ironisch zijn. Mensen uit het verleden die weer tevoorschijn komen, het is geen toeval meer. Het lijkt soms wel alsof het zo hoort te zijn. 'Un Beau Matin' vertelt het verhaal van Sandra die een oude bekende tegenkomt, in de sleur van haar eigen leven.

Sandra is een alleenstaande moeder, samen met haar achtjarige dochter wonen ze in een klein appartement in Parijs. Naast haar drukke leven als tolk, neemt ze de zorg op voor haar zieke vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte.

Omdat de gezondheid van haar vader steeds achteruit gaat en zelfstandig wonen moeilijk wordt voor hem, gaat Sandra samen met haar familie op zoek naar een geschikt verzorgingstehuis. Druk in de weer met de moeilijke zoektocht, komt ze haar oude vriend Clément tegen.

Hoewel Clément en Sandra jarenlang contact hadden verloren, lijkt het alsof ze elkaar nooit hebben moeten missen. Ondanks de relatie van Clément, krijgen de twee een affaire. Na lange tijd heeft Sandra eindelijk weer het gevoel dat ze leeft.

Un Beau Matin is een persoonlijk en liefdevol Frans drama over de irone van het leven. De regisseur Mia Hansen-Love liet zich inspireren door de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat.