Wannes Cappelle

Agenda Wannes Cappelle ©Kattoo Hillewaere Agenda Wannes Cappelle ©Kattoo Hillewaere

Wannes Cappelle

Vroege Vogels

11:00
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16
Koop tickets

De ticketverkoop start op 1 december 2020

In Vroege Vogels ontvangt radiocoryfee Luc Janssen telkens een artiest en/of gezelschap. Samen met het aperitief achteraf zorgen ze voor een kloeke start van je zondag.  Met in deze editie als gast Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal.

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, zonder ermee te koketteren. Hij verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. Vooral met zijn dichterlijke vondsten én ontwapenende eerlijkheid wint hij vele zieltjes. Een nummer als ‘Ploegsteert’ is nu al een onsterfelijke Vlaamse klassieker!

Cappelle komt al geruime tijd bij pianist Nicolas Callot over de vloer. Callot won verschillende wedstrijden, was laureaat van de International Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en trad op met Antwerp Symphonic Orchestra onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij deelde zijn grote liefde voor componist Franz Schubert met zijn West-Vlaamse vriend. En vroeg zich af wat het zou geven als Cappelle enkele van de schitterende Schubert-liederen zou vertalen in de plastische en poëtische taal die hem zo eigen is?  Beleef dit bijzonder project en luister hoe Cappelle en Callot het werk van Schubert naar hun hand zetten.

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Medewerker
€0
Tickets