Wim Mertens

Agenda W Mertens © J. Jacobs Agenda W Mertens © J. Jacobs

Wim Mertens

Inescapable

Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€26

Om zijn artistieke 40-jarige jubileum te vieren, bereidt de Belgische componist een speciaal concertprogramma voor. Mertens biedt zijn fans een selectie van zijn bekendste composities en introduceert ook zijn nieuwe album ‘The Gaze of the West’ (2020).

De gerenommeerde componist, schrijver en performer Wim Mertens onderneemt in 2020 een wereldtournee ter gelegenheid van de 40e verjaardag van zijn muzikale carrière (1980-2020).

Zijn ambitie is om evenementen te creëren die 'tussen woord en daad’ liggen, of 'wij dat ben ik' en 'ik dat zijn wij'. In de woorden van de componist zelf: ‘Het publiek bepaalt uiteindelijk de omvang van het evenement dat we creëren. De relatie tussen de componist en zijn publiek is gebaseerd op vertrouwen, of: ‘Ik doe wat er gebeurt'. Het is een feit dat de doener weet dat het zijn plicht is. Wanneer de noot weerklinkt, wordt het de ‘uitvoering van de plicht’.

Bio Wim Mertens

Mertens begon muziek te maken in 1980 nadat hij als musicoloog en radiomaker had gewerkt. Zijn eerste release For Amusement Only is een muziekopname die alleen bestaat uit het geluid van flipperkasten. Dit album werd gevolgd door At Home-Not at Home (1981), Vergessen (1982), Struggle for Pleasure (1983) en Maximizing the Audience in 1984.

De voorbije 40 jaar heeft hij zijn muzikale taal ontwikkeld tot een normatieve woordenschat door voor verschillende ensembles te schrijven, maar ook zangcomposities en stukken voor symfonieorkesten. Vandaag heeft Mertens meer dan 70 cd's op zijn naam staan, waarvan hij de muziek regelmatig live brengt in heel Europa, Noord- en Centraal Amerika, Japan, Thailand en Rusland.

Credits

Wim Mertens

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€26
- 26 jaar
€21
C-mine pas met unieke code
€23
Lid Davidsfonds
€13
Medewerker
€0