Zebracinema: The Third Wife

Agenda_Third Wife

Zebracinema: The Third Wife

Ash Mayfair

-

Dat de film adembenemend mooi gefilmd is, mag je letterlijk nemen, maar ook dat elk beeld belangrijk en betekenisvol is! 

In het landelijke Vietnam van de late 19de eeuw is het niet ongebruikelijk dat mannen meerdere vrouwen hebben. May, een jong tienermeisje, wordt uitgehuwelijkt aan Hung, een rijke, veel oudere man en eigenaar van een afgelegen zijdeplantage en al getrouwd met twee andere vrouwen. Het is de wens van de oude man dat May hem een zoon zal baren. De eerste avond wordt May al ontmaagd. De dagen verstrijken en May leert van de twee oudere vrouwen hoe ze bv. zelf genot kan ervaren; ze blijft niet onberoerd als ze de andere vrouwen ziet vrijen… Langzaam verandert het piepjonge meisje in een jonge vrouw, die haar naïviteit helemaal kwijt is. 

Een fijngevoelig en betoverend debuut met beeldschone, oogstrelende fotografie die niet alleen de prachtige natuur toont of de zinnelijke wereld van rituelen, maar ook de onderdrukking van de vrouwen in deze mannenmaatschappij. De cineaste neemt de tijd om het verhaal in beeld te brengen, met als resultaat een zintuiglijke film pur sang. De cineaste baseerde deze film op de geschiedenis van haar eigen familie. Ze geeft hiermee de vrouwen van de vorige generaties een krachtige stem. 

Info

regie: Ash Mayfair
speelduur: 96 min
jaar: 2018
land: Vietnam
taal: Vietnamees