Zin in Zomer

C-mine partner
Zin in Zomer 2022
20:00
C-mine Energiegebouw

Zin in zomer is het enige literaire zomerfestival dat Limburg rijk is. In het weekend van 26-27-28 augustus 2022 bundelen Hasselt en Genk hun krachten én hun passie voor literatuur en illustratie met een steengoed programma rond het thema ‘Dubbel-spel’.

We openen het festivalweekend vrijdagavond 26 augustus met twee jonge auteurs met dubbel bloed die hun debuutroman uitbrachten. De Turks-Vlaamse Tülin Erkan schreef Honingeter. De Marokkaans-Vlaamse Yasmina El Messaoudi schreef Straatkat. Beide worstelen ze met de zoektocht naar een thuis. Is hun gemengde achtergrond een vloek of een zegen? Xavier Taveirne gaat met hen in gesprek.

Voor de muziek zorgt het onverwachte duo Laïla Amezian en Tuur Florizoone. Een Marokkaans-Brusselse zangeres die jazz combineert met haar Maghrebijnse afkomst en een rasechte wereldmuzikant die mijn zijn accordeon balanceert tussen jazz en folk.

Met speciale gastperformance van de Genkse Dilek Kutuk, die ooit  nog schitterde als Yvonne in een productie van Plankenkoorts, het jongerentheaterproject van Cultuurcentrum Genk.

Voor het volledige programma en tickets, raadpleeg de website zininzomer.be

 

Programma en tickets