Zin in Zomer: Martin Michael Driessen en Marente de Moor

Agenda: Zin in Zomer Martin Michael Driessen (c) Hollandse Hoogte

Zin in Zomer: Martin Michael Driessen en Marente de Moor

I.s.m. Bibliotheek Genk

20:30
C-mine plein

Zin in Zomer is het enige literaire zomerfestival dat je in Limburg én omstreken kan vinden. Zin in Zomer staat het voor een steengoed programma waar literatuur, illustratie en andere disciplines met mekaar gecombineerd worden, waar gevestigde grote namen en nieuw talent het podium delen en waar je kan rekenen op een totaalbeleving voor jong en oud.

Op vrijdag 27 augustus zet Zin in Zomer haar tenten op in C-mine, waar we in het kader van het zomerprogramma een ganse dag en avond kunnen genieten van verschillende activiteiten op een prachtige locatie, grotendeels in open lucht.

Onze literaire gasten zijn Martin Michael Driessen en Marente de Moor.

Met de zonsondergang als decor praat Freek Braeckman met Maarten Michael Driessen en Marente de Moor. De natuur speelt in hun literaire werk altijd wel een belangrijke rol. Voor de muzikale omkadering zorgt het jazzensemble van Ad Colen. Zij lieten zich voor hun album Bird’s eyes view ook inspireren door de natuur. Het is Colen gelukt om de gevederde natuur fantastisch tot uitdrukking te brengen. En misschien overbodig om te melden, maar de muziek van Bird’s eye view is zeker ook geschikt voor de luisteraar die geen affiniteit heeft met vogels.

Het Ad Colen kwintet zorgt voor de muzikale omlijsting.

Het volledige programma kan je raadplegen via www.zininzomer.be

Zin in Zomer is een organisatie van Villa Verbeelding in Hasselt met de bibliotheken van Bilzen, Genk, Hasselt en Sint-Truiden en cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden, CC De Kimpel in Bilzen en in samenwerking met C-mine Genk en het Emile Van Dorenmuseum in Genk en de steun van Literatuur Vlaanderen.