C-mine erkend als 'Flanders Heritage Venue'

C-mine plein©stad Genk C-mine plein ©stad Genk

C-mine erkend als 'Flanders Heritage Venue'

C-mine werd door Toerisme Vlaanderen voorgesteld als één van de 9 nieuwe ‘Flanders Heritage Venues’. Hierdoor treedt het toe tot een select netwerk van inspirerende meetinglocaties met een unieke erfgoedbeleving en professionele dienstverlening. Na Thor Park en Bokrijk vorig jaar is dit de derde Genkse locatie die met trots dit label draagt.

Het netwerk ‘Flanders Heritage Venues’ telt intussen 15 meetinglocaties in erfgoed verspreid over heel Vlaanderen. “Zeker na Corona, zal het congrestoerisme op gang komen en zullen wij onze 9 nieuwe plekken internationaal op de kaart zetten om toeristen en talrijke internationale congressen te verwelkomen”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

“Als Limburgers en Genkenaren zijn we trots op ons mijnerfgoed. En terecht. Het bepaalde niet alleen ons verleden, maar beïnvloedt ook ons heden en onze toekomst. Fantastisch dat de site van C-mine nu erkend is als Flanders Heritage Venue -na Bokrijk en Thor overigens al de derde site in Genk. Zo wordt dit prachtig stukje cultuur nog meer internationaal gepromoot”, vult schepen Anniek Nagels aan.

Elk van de 9 nieuwe meetinglocaties, waaronder C-mine, volgden met succes een begeleidingstraject om hun unieke erfgoedbeleving nog te versterken en de kwaliteit van hun dienstverlening verder te verbeteren zodat ze op internationale congresorganisatoren en -deelnemers een blijvende indruk maken.

“Elk jaar ontvangen we toeristen uit alle windstreken die zich onderdompelen in ons unieke mijnverleden. De afgelopen jaren hebben we bovendien hard ingezet om C-mine een nieuwe bestemming te geven. We zijn dan ook vereerd dat deze locatie één van de blikvangers is waarmee Vlaanderen zich internationaal promoot als congresbestemming. Zo kunnen we Genk als hotspot voor zakelijk toerisme verder op de kaart zetten”, besluit schepen van Toerisme Toon Vandeurzen.

 

Perscontact

Schepen Anniek Nagels, bevoegd voor C-mine

T 0476 69 90 06

Anniek.nagels@genk.be

 

Marlies Vandyck, persverantwoordelijke C-mine

T 0494 71 35 93

marlies.vandyck@genk.be