C-mine ondersteunt actie "Let's Tick Together"

Let's Tick Together

C-mine ondersteunt actie "Let's Tick Together"

C-mine begeleidde een klasje uit Winterslag met een live Let’s Tick Together concert voor de inwoners van woonzorgcentrum. De site zet hiermee haar schouders onder de nationale actie geïnitieerd door Kunstencentrum Voo?uit en Moving Closer.

Bekijk de reportage op TVL

C-mine zet haar schouders onder de nationale actie geïnitieerd door Kunstencentrum Voo?uit en Moving Closer. De organisaties roepen op tot een nationaal slotritueel op woensdag 30 december 2020 om 20.00 uur, om samen een leeg glas te heffen en mee te tikken met een muzikale livestream. Ze willen hiermee aandacht geven aan de menselijke gevolgen van het bewogen jaar. Aan het verlies dat we moesten verwerken, maar ook aan hoe we voor mekaar zorgden in de moeilijkste omstandigheden.

Oefenen voor het slotakkoord deed C-mine met de leerlingen van de basisschool Sint-Michiel uit Winterslag, zij brachten een live concertje voor de deuren van het woonzorgcentrum De Vierde Wand.

Let's Tick Together

Chaotische tijden, creatieve tijden

Ook voor C-mine was 2020 een bewogen jaar. De zalen bleven grotendeels leeg, de horeca moest opnieuw de deuren sluiten en ook voor de bedrijven op de site is de impact van de internationale pandemie sterk voelbaar. “Moeilijke tijden en lege zalen zetten aan tot reflectie, creativiteit en solidariteit. C-mine breekt uit en gaat naar de omliggende wijken, waaronder Winterslag, om er aan unieke projecten te bouwen”, vertelt Louise Osieka, directeur van C-mine. “Vandaar dat we met C-mine onze schouders zetten onder dit hartverwarmende initiatief, in samenwerking met basisschool Sint-Michiel uit Winterslag. We inspireren de kinderen om – enkel met glas en lepel – een glimlach te toveren op de gezichten van de inwoners van hun buren: het zorgcentrum De Vierde Wand. We oefenen zo samen voor het nationale slotritueel op woensdag 30 december.”

Let's Tick Together gifje

Let’s Tick Together

Let’s Tick Together is een initiatief van Moving Closer en Kunstencentrum Voo?uit en wordt ondersteund door meer dan 300 partners uit de culturele wereld, de zorgsector en het middenveld. De organisaties roepen op tot een nationaal slotritueel op woensdag december 2020 om 20.00 uur om samen een leeg glas te heffen en mee te tikken met een muzikale livestream. Je hebt alleen een glas en lepel nodig om mee te tikken op de tonen van een ritmisch muziekstuk, gecomponeerd door de Gentse muzikant Ruben Nachtergaele.

Wie wil kan op voorhand oefenen: de partituur en een instructiefilmpje vind je op www.letsticktogether.be.

 

Bekijk de reportage op TVL

Website Let's Tick Together