Mono No Aware van Anke Van Meer

Lees Kijk Luistere Anke website

Luister naar de audiovoorstelling Mono No Aware

De audiovoorstelling Mono No Aware van Anke Van Meer was de eerste die we tijdens deze lockdown moesten annuleren.We willen u/jullie toch de kans geven om hier – van thuis uit – van te genieten.
 

 Klik hier om te luisteren.
 

Anke Van Meer is radio- podcast- en theatermaakster. Ze verzamelt verhalen. Ze vindt verhalen aan de bushalte, in de straat of gewoon in de rij in de supermarkt. Ze luistert, schrijft ze op, maakt van kleine verhalen een groter verhaal. Mono No Aware is een audioverhaal waar realiteit en fictie gevaarlijk dicht bij elkaar komen. Het is een tot de verbeelding sprekende podcast, heerlijke poëtisch en creatief gemonteerd zoals een luisterspel, met een knappe opbouw.

In 2016 won Anke De Korte Golf (publieksprijs) en de prijs voor De Beste Podcast van Radio 1. In 2018 maakte ze Mono No Aware en werd hiermee genomineerd voor de Prix Europa 2018.

 

monoaware

Toen ik besefte dat je écht weg was, was mijn eerste reactie het aftasten van mijn lichaam. Zoals je dat doet als je beseft dat je je sleutels kwijt bent.

Heb je er ooit aan gedacht om te verdwijnen? Je koffers te pakken en te vertrekken?

Mono No Aware vertelt het verhaal van iemand die dat doet. Iemand die in de leegte die overblijft op zoek gaat naar het antwoord op de vraag waarom mensen achterlaten.
In dit verhaal over vermissen, stilstaan en verdergaan, beleef je de zoektocht vanop de eerste rij; een tocht tussen (bijna) waargebeurde verhalen.
Mono No Aware is een voorstelling voor iedereen die de dingen liever houdt zoals ze zijn. Voor iedereen die geen spullen, plaatsen, herinneringen en mensen wil vergeten. Een verhaal voor iedereen met verzamelwoede.