Studio Pieter Stockmans

Studio Pieter Stockmans

Porseleinkunst met een ambachtelijke productie en een experimentele aanpak.

Stockmans ©Renaat Nijs Stockmans ©Renaat Nijs

Studio Pieter Stockmans combineert voor zijn porseleinkunst een ambachtelijke productie met een hedendaagse, experimentele aanpak. De ontwerper tast voortdurend de grenzen van het porselein af. De studio is de Belgische specialist in designs uit hardporselein. Elk ontwerp wordt van A-Z in het atelier gemaakt.

Al sinds 1987 focust Studio Pieter Stockmans op kleine, unieke collecties. Bekende realisaties zijn de trofee van de Memorial Vandamme en het bord voor het prinselijk huwelijk in Monaco. De studio staat hoog aangeschreven bij internationale topchefs, zoals Alain Ducasse en Lanshu Chen. Pieter geeft 50 jaar knowhow en liefde voor het product door aan zijn dochter Widukind, die sinds 2007 de dagelijkse leiding heeft van de studio, en zijn schoonzoon Frank Claesen, die nieuwe ontwerpen maakt. Samen met een zeskoppig team zetten ze in het atelier de bijzondere traditie van ambachtelijk hardporselein voort.

 

Ga naar de website

Atelierbezoek

Bezoek het atelier van Pieter Stockmans met een gids. Ontdek meer over de studio, Pieter Stockmans zelf en de Studio Collectie.

Boek een rondleiding

Adres & contact

Studio Pieter Stockmans
C-Mine 100 bus 2
3600 Genk
+32 (0)89 38 23 62
admin@pietstockmans.com

Parkeersuggestie: parking 3 – zie route voor meer info