Artist Talk: Coely

Coely

Artist Talk: Coely

Hiphopqueen Coely is terug, en hoe! De Antwerpse zanger en rapper geniet met volle teugen van het moederschap, bracht recent haar tweede album ‘Alive’ uit en mag zich coach bij The Voice Kids noemen. Enkele dagen na de finale van The Masked Singer – waarin ze met glans derde werd - krijgen we een immer sympathieke Coely aan de lijn.

Eerst en vooral, proficiat!

Coely: Merci! Ik ben nog steeds aan het bekomen, zo overweldigend is het. Ik wist dat alles ging ontploffen, maar nu het zover is …

Hoe voel jij je momenteel?

Coely: Op dit moment voel ik mij goed. Ik ben blij om terug te spelen, en kijk er naar uit om te knallen tijdens de festivalzomer en de tour in het najaar. Ondertussen neem ik al het positieve in mij op. De fans zijn oprecht gelukkig en dat werkt aanstekelijk, ik word daar gelukkig van.

Zoals we begrepen hebben, was dat even anders …

Coely: Ik heb het mentaal heel erg moeilijk gehad. De coronaperiode zorgde voor heel wat onzekerheden en ik zat in de knoop met mezelf: wie ben ik en wat wil ik? I’m healing, I’m not healed. Maar alles wordt gemakkelijker en ik laat mezelf niet nog eens zo diep zakken.

I'm back, I'm stronger, ik heb en kan meer.

Coely

Wat helpt jou?

Coely: Ik volg therapie en ik zorg voor mezelf: ik neem tijd vrij, ga sporten of mediteer. Ik heb manieren en hulpmiddelen gevonden om met mijn gevoelens om te gaan. Tegelijkertijd heeft het moederschap mij ook leren relativeren, ik heb geen tijd meer voor de dingen die voorheen moeilijk leken. (lacht)

Je spreekt openlijk over jouw depressie. Waarom vind je het belangrijk dit bespreekbaar te maken?

Coely: Doordat er over mentale gezondheid gesproken wordt, begint het taboe langzaamaan te verdwijnen. Ik vind het belangrijk dat we manieren vinden om die conversatie zo open mogelijk te voeren. Werkelijk iedereen kan moeilijkheden ervaren en niemand verdient het om zich alleen of ongehoord te voelen.

Heb jij advies voor anderen die door een moeilijke periode gaan?
Coely: Keep your head up, the pain doesn’t last forever. Probeer een weg naar genezing te vinden. En als je zelf niet de juiste antwoorden hebt, omring je dan door de juiste mensen.

Op je nieuwste album rap je ‘I’m back like I never left’, dat kunnen we bij deze bevestigen?

Coely: Ik ben niet alleen ‘back like I never left’, maar I’m back, I’m stronger, ik heb en kan meer.

 

Kom jij ook naar het concert?
 

Coely

Wo 29.11 om 20.15 uur

Kleine Zaal (staand)

TICKETS EN INFO