Artist Talk: PTR van Goeie Jongens

PTR (c) Sini Leunen

Artist Talk: PTR van Goeie Jongens

Op vrijdag 22 september serveren we je een opvallende concertavond met Goeie Jongens én Fresku. Want Genk verdient zowel een podium voor talent uit de eigen wijken als voor internationale topnamen. PTR, rapper bij de Genkse hiphopcollectieven Goeie Jongens en Onze Zaak, vertelt waarom deze avond niet te missen valt.

Waarom moeten wij zeker komen kijken?

PTR (Peter Baeten): Je vindt zo’n grote bende als Goeie Jongens nergens anders op het podium terug. We zijn met een 15-tal rappers en dat is vrij uniek in België. Die sfeer en energie vallen niet te evenaren. Tegelijkertijd is de Nederlandse Fresku een ontzettend creatieve rapper en cabaretier, ik ben zelf fan van het eerste uur.   

Wat maakt de Genkse hiphop zo bijzonder?

PTR (Peter Baeten): Het is misschien een cliché, maar het mijnverleden en de mix van verschillende culturen hebben ons gevormd. Kijk naar onze werkmentaliteit: we werken hard. We maken van niets met plezier iets, en ook nog iets moois. Maar ook ons taalgebruik bijvoorbeeld, komt daar vandaan.

Onze Genkse taal is om trots op te zijn, dus hoeven we deze ook niet weg te steken.

PTR (Peter Baeten)

Is het taalgebruik dan zo uniek?

PTR (Peter Baeten): Ik hoor wel vaker dat we apart klinken. Maar onze Genkse taal is om trots op te zijn, dus hoeven we deze ook niet weg te steken. Het heeft lang geduurd, maar tegenwoordig hoor je zelfs ver buiten Genk dat mensen elkaar aanspreken met ‘wa make?’. Daar doen we het voor.  

Hoe ervaar jij het om muziek te maken in Genk?

PTR (Peter Baeten): In het Oud-gemeentehuis liggen muziekstudio’s waar we ongestoord kunnen werken. Zo’n plekken zijn uitzonderlijk en zijn in andere steden vaak onbestaand. Tegelijkertijd zijn er hier ontzettend veel mensen bezig met muziek, zoals met het producen van beats of rappen. We doen dus goed ons best!

 

Praktisch

Vrijdag 22.09 om 20.15 uur

Basisprijs: 15 euro

- 26 jaar: 10 euro

Goeie Jongens + Fresku